Vinterdæk er et must hvis du vil sikkert gennem vinteren

Vinteren er over os og temperaturen er faldet landet over. Det er tid til at få monteret dine vinterdæk.

vinterdækMange tror stadig at vinterdæk er noget der skal sættes på bilen når sneen falder. Men de kunne ikke ligge mere forkert. Vinterdæk er specielt udviklet til at køre på koldere veje og stadig have vejgreb.

Forskellen på vinter og sommerdæk er ganske kort fortalt gummiblandingen og mønstret. På et vinterdæk har dækket tusindvis af små lameller der gør dækket mere elastisk. Dermed får du ved lavere temperaturer et bedre vejgreb. Dækket har også et bedre kanaler til at presse vand og slud væk under dækket. Ud over mønstret er gummi blandingen udviklet til at arbejde ved lavere temperaturer. Den er lavet til at være elastisk og fleksibel, også selvom der er -10 grader.

Vinterdæk skal på når temperaturen flader til under 7 grader. Her vil opleve at du med disse får bedre vejgreb og kortere bremsevej end med sommerdæk. Det er vigtigt at skifte i god tid, specielt når vi nærmer os tiden hvor sneen falder.

Ud over at det er langt mere sikkert at køre med vinterdæk, så er der også regler i for dem i mange lande. Skal du f.eks. til tyskland og købe ind til jul og nytår, så få skiftet. Tyskerne har lovkrav om dæk, derfor vil du opleve at kunne skulle betale bøder hvis du kører på sommerdæk.

Hvad størrelse skal jeg vælge og skal de være mindre mit sommerdæk ?

Dit vinterdæk må gerne være samme størrelse som dit sommerdæk. Den gamle skrøne om at det skal være smallere og mindre er ikke sand. Vinterdækket finder sin styrke i et bedre og mere optimeret mønster. Derfor kan du sagtens sætte samme størrelse på som dit sommerdæk. Har du spørgsmål kontakt din dækforhandler. Vi har finder et stort udvalg af gode vinterdæk hos www.ArtCars.dk der også altid giver god rådgivning.

Bogmærk Permalink.